2018-09-26 13:35:54• hírek • Bede Emőke

Könyvtárak Éjszakája: színes programsorozat Szatmárnémetiben is

A hagyományoknak megfelelően szeptember utolsó péntekjén rendezik a meg a Könyvtárak Éjszakáját. A szervezők idén is változatos programmal várják az érdeklődőket.

Az idei ünnepség annak a gondolatnak a mezsgyéjén indul el, mely szerint a könyvár közelebb hozza az embereket, közösséget teremt és táplálja a kreativitást. Ennek megfelelően a szervezők olyan programsorozatot terveztek, mely a lehető legtöbb embert tudja összekapcsolni. A szeptember 28-i eseményen a nagyközönség elé tárják a „Száz év, száz fénykép” című kiállítást, mely Szatmárnémeti elmúlt száz évének történelmét igyekszik megragadni. Aki szeretné megtekinteni a fényképeket, azt a Gheorghe Bulgar nevét viselő olvasóterembe várják.
 

Ugyanebben a teremben kezdődik 20 órától a Bölcsesség Titka címmel felnőtteknek szóló, élőszavas, interaktív mesés előadás. Az előadók: Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója, pedagógus-nyelvész és Bálint Kati pszichológus-meseterapeuta, Cserey Csaba dobművész kíséretében.


Annak érdekében, hogy ne csak a felnőttek élvezhessék a Könyvárak Éjszakáját, a kisebbeknek egy bábszínházi előadással kedveskednek, mely 17:30-tól kezdődik a multimédia teremben. Ebben az évben a Spiriduși Bábszínház örvendezteti meg az apróságokat a ”Păcălici în Poenița Fermecată” című darabjukkal, ezt követően pedig egy Kamishibai (Papírszínház) mesét mutatnak be, melynek címe Piroska és a Nagy Mágus.


A részletes program megtekintéséért kattints ide.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: